top of page

De Beweging zet haar vrijwilligers centraal! Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten, en wij zijn verheugd om deze te leren kennen.

De strijd tegen armoede is nog niet gestreden, en deze strijd kunnen we niet alleen voeren. Laat ons onze krachten bundelen om het verschil te kunnen maken!

Krijg je zin om je schouders te zetten achter onze missie? Neem eens een kijkje bij themawerking! Contacteer ons en dan bekijken we samen wat er mogelijk is!

Neem zeker ook even de tijd om de getuigenissen hieronder te lezen.

Getuigenissen van vrijwilligers

 

"Ik heb de Beweging leren kennen via kennissen die ook in de Beweging zaten en die vroegen of André eens bij mij mocht langskomen. Hij is dan langs geweest en heeft mij mijn verhaal volledig laten doen. Hij vroeg of ik eens wou meekomen naar de vergadering en toen ik eraan kwam, kende ik 12 van de 14 personen die er zaten. Ik had niet verwacht dat ze in de Beweging zouden zitten. Het volgende huisbezoek heeft de doorslag gegeven. De sfeer heeft mij doen beslissen en het feit dat je kunt praten met mensen van hetzelfde niveau."

"Wat ik heel goed vind, is dat wanneer je problemen hebt met bepaalde instanties, dat de Beweging die instanties uitnodigt en dat we samen aan tafel zitten en erover kunnen praten. Er zijn al veel dingen veranderd, misschien niet voor onszelf maar in het algemeen voor anderen. Als je alleen klacht moet indienen bij een instantie, dan brengt dat niets op."

"Wij komen naar de Beweging omdat we allemaal gelijke mensen zijn. Tegenover de buitenwereld voel ik mij soms opgesloten omdat je niet tegen iedereen over armoede kan praten. Wat ik erg vind, is dat mensen je beoordelen op wat je bezit. Ze beoordelen mij omdat ik met een autootje zonder rijbewijs rijdt. Maar wat ze niet weten, is wat we ervoor moeten laten. Zolang er geen kosten aan zijn is dat net te doen, maar als er kosten aan zijn moeten we er voor sparen. Soms maanden aan een stuk. Hier kunnen we daarover praten zonder dat ze ons veroordelen."

"Ik vind het goed dat we zaken kunnen doorgeven en anderen ons ook bepaalde zaken kunnen doorgeven, bijvoorbeeld als we met een vraag zitten over het OCMW of zo. Ik vind het heel goed dat de Beweging mensen samenbrengt die met dezelfde problemen zitten. Die kunnen de anderen beter begrijpen dan mensen die niet in die situatie zitten."

bottom of page