top of page

17/10: maak kennis met de nieuwe schepen van Werk


Beste vrienden, als schepen van Werk wil ik eerst en vooral benadrukken dat een uitkering een recht is en dat we dit niet mogen misbruiken in het kader van werk.

En wie werkt, verdient een loon. Ik pleit hierbij niet enkel voor werk op basis van een diploma, maar ook voor werk op basis van competenties! Dit klinkt evident, maar dat is het jammer genoeg niet. Binnen de stad weegt valt een diploma helaas niet te vervangen door relevante werkervaring. Dat kan en moet anders!

Verder wil ook komaf maken met discriminatie op de arbeidsmarkt.

Maar natuurlijk liggen er tussen een job en een vervangingsinkomen enkele zeer waardevolle trajecten in de arbeidszorg die zeker de nodige aandacht zullen krijgen. Velen onder jullie hebben me er terecht op gewezen dat we bij arbeidszorg geen te hoge verwachtingen mogen creëren bij het bepalen van de jobinhoud. Ik zal daar zeker rekening mee houden! Verder zal ik ook de werkplaatsen waar deze mensen terecht kunnen ondersteunen. En tenslotte zullen we werk op maat of sociale tewerkstelling ook binnen de logge structuur van de stad mogelijk maken.

Geloof me, binnen enkele jaren komen ze hier met bussen vanuit heel Europa studiedagen volgen over het succesvolle beleid van Gent in kader van werk!

foto: Marlies Vangelder

bottom of page