top of page

17/10: maak kennis met de nieuwe schepen van Vrije Tijd


Beste schepen tegen Eenzaamheid en voor Ontmoeting, heel boeiend wat je daarnet vertelde! Want beste mensen, wisten jullie dat in het jaarverslag van de armoede van 1994 ooit het volgende stond ‘men crepeert eerder van eenzaamheid dan te creperen van honger’? Ontmoeting is cruciaal voor iedereen en verdient simpelweg meer aandacht! Als schepen van vrije tijd heb ik hierin een belangrijke rol te spelen.

Ik ben enorm fier om het beleid van mijn voorgaande collega te kunnen verder zetten. Schepen Storms heeft met uitrollen van de UITpas een sprong in het diepe gemaakt. Maar kijk eens naar het resultaat! Gentenaars met een beperkt inkomen zijn ongelooflijk blij dat ze met opgeheven hoofd kunnen deelnemen aan het vrijetijdsaanbod. 

Maar! Er zijn nog zaken die verbeterd moeten worden: we moeten het actieve aanbod uitbreiden; we moeten kleine sportclubs opnemen in de UITpas. Ook de communicatie kan en moet nog beter. We sturen mensen nog al te vaak van het kastje naar de muur! En we moeten samen met het middenveld de mensen naar het aanbod blijven brengen. Want geld is niet de enige drempel die participatie aan het vrijetijdsaanbod in de weg staat. 

En dan wil ik ook graag de hand uitsteken naar de schepen van voeding. Want beste schepen, onze mensen betreuren ten zeerste dat de UITpas aan de sociale restaurants werd gekoppeld. Dit heeft er immers voor gezorgd dat het prijzenbeleid veranderd is en dat, zoals je daarnet zelf zei, een maaltijd in een sociale restaurant duurder is geworden. De UITpas is trouwens een pas enkel en alleen voor vrije tijd en dat wil ik zo houden. 

En schepen van mobiliteit, ook u nodig ik graag uit aan mijn prachtige tafel. Want nog al te vaak blijkt het openbaar vervoer DE drempel te zijn om deel te nemen aan een avondactiviteit.

Soit, ik heb er alvast heel erg veel zin in!

Jullie horen nog van me!

foto: Marlies Vangelder

bottom of page