top of page

17/10: maak kennis met de nieuwe schepen van Huisvesting


"De winter staat opnieuw voor de deur. Dat betekent in Gent dat er opnieuw gezinnen met kinderen op straat moeten slapen. Dat kan toch niet meer in onze welvarende maatschappij. De tijd dringt!

In onze stad moeten we ook een serieuze inhaalbeweging doen om de kwaliteit van onze woningen te verbeteren. Zowel op de private als de sociale woonmarkt. Er ligt een kans om bij elk huurcontract een conformiteitsattest af te leveren. Op die manier kunnen we als stad huisjesmelkerij uitsluiten!

Misschien kunnen we mensen zelf een rol laten spelen in de verbouwingswerken? Maar hoe geraak je aan het juiste materiaal? Ik zie deeleconomie als een oplossing. Een goed voorbeeld hiervan zijn de uitleendiensten zoals in de Pastory.

De vraag overstijgt op dit moment het aanbod in Gent. Dat zorgt voor een ontzettende druk op de woonmarkt in onze stad. Laten we mensen die leven van een vervangingsinkomen en samen willen blijven of gaan wonen stimuleren in plaats van afstraffen. Het inkomensverlies waar mensen nu onder lijden, is niet in verhouding met de kosten die ze zouden besparen. Ik wil mensen de mogelijkheid geven om zich als alleenstaande in te schrijven- zodat er geen inkomensverlies is- en een aangepaste huurcontract voorzien.

Ook wil ik in onze stad zorgen voor een kwaliteitsvolle opvang, met bijzonder aandacht voor jongeren en gezinnen. Bed, bad, brood oké. Maar ik wil ook een plek voorzien waar mensen overdag kunnen opwarmen met een kopje koffie.

Iedereen heeft recht op een kwaliteitsvolle, betaalbare woning."

foto: Marlies Vangelder

bottom of page