top of page

Debat Gents Milieufront: de toekomst van wonen


Hoe en waar gaan wij wonen in de toekomst? Waar moet de stad verdichten? Hoe zorgen we ervoor dat elke Gentenaar betaalbaar en kwaliteitsvol woont? Hoe rijmen we verdichting met groen voor elke Gentenaar?

Tom De Meester (pvda), Mieke Van Hecke (CD&V), Anneleen Van Bossuyt (N-VA), Sven Taeldeman (sp.a), Tine Heyse (Groen) en Christophe Peeters (Open VLD) gaan donderdag 6 september om 20u met elkaar in debat in de Minardschouwburg aan het Romain Deconinckplein, op zoek naar een antwoord op bovenstaande vragen.

De Gentse stadsbouwmeester, Peter Vanden Abeele, schetst ter inleiding de uitdagingen op vlak van wonen in Gent.

Stijn Oosterlynck, socioloog aan de Universiteit Antwerpen, zal na het debat de conclusies trekken.

We verwachten een boeiend en pittig debat op de vooravond van spannende verkiezingen!

De avond wordt georganiseerd door het Gents Milieufront, in samenwerking met SIVI, Hart boven Hard, Samenlevingsopbouw Gent, de Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen en de partners van Ieder Stem Telt.

Inschrijven is verplicht en kan via deze link: https://www.gentsmilieufront.be/debat-wonen

bottom of page