top of page

Beweging Gent “met de teinen in d’Oostensche zei”


Oostende blijft een bijzonder plekje voor de Gentse afdeling van de Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen en dus het werd het dringend tijd om nog eens met de trein naar ’t zeitje af te zakken.

De kust blijft een aantrekkingspool. Het strand, het water en de lekkere ijsjes zorgen uiteraard voor een instant vakantiegevoel, maar voor ons is er meer. Zij die onze organisatie al een tijdje op de voet volgen weten dat dat er ook zoiets bestaat als De Beweging van Mensen met Laag inkomen en Kinderen Oostende.

Vroeger waren wij één, maar doorheen de jaren is de Oostendse afdeling op eigen benen gaan staan. Daardoor zijn de contacten een beetje verwaterd, en daarom werd het dringend tijd om de banden nog eens aan te halen!

Zon en ijs

Omdat we nu eenmaal aan zee waren, werden we op sleeptouw genomen door de perfecte gastvrouw: Gudrun. Zij had ruim de tijd voorzien om mekaar weer beter te leren kennen. Met een groep van 27 Oostendenaars en Gentenaars zijn we er nadien op uit getrokken.

Op het domein Raversijde maakte we kennis met het vissersleven van weleer. De typische maritieme ambacht was niet voor mietjes. We leerden hoe de vissers en hun families probeerden te overleven en wat het vissersleven precies inhield. Daarna genoten we van een heerlijke lunch.

Intussen was het zonnetje ook van de partij en werd het tijd om wat vitamine D op te gaan slaan op de zeedijk. Mét een ijsje van het beste ijssalon van Oostende - dat hebben ze ons toch wijsgemaakt.

Hier maken we een traditie van!

Merci Oostende!

bottom of page