top of page

Van oud naar nieuw, met alleen maar goe nieuws


De meeste mensen weten dat ik tijdens de Gentse Feesten frieten bak bij een vriend die ik al ken van kleins af. Het zijn 10 dagen met het verstand op nul, geconcentreerd op een goede service en een goed product.

De rest van het jaar help ik hem niet, maar ga ik regelmatig naar zijn frituur om te zien hoe het met hem gaat. Als ik daar aankom dan stelt hij mij de vraag: “Dag Franky, wa goe nieuws?”

De eerste keer dat die vraag kwam, stond ik met mijn mond vol tanden. Ik wist niet direct iets goe te vertellen. Ik weet niet of mijn vriend dit bewust vroeg, maar het deed me nadenken.

Groeien

Ik gebruik deze periode van de te vele recepties vooral om in mezelf te kijken. Wat heeft 2017 gebracht, waar sta ik nu en welke voornemens heb ik voor 2018? Deze keer met de focus op goe.

Het is al te gemakkelijk om minder goed nieuws te vertellen, het sluipt binnen zonder dat je het weet. De kranten staan er vol van. Je moet een inspanning leveren om nog iets goed te vertellen. Voortaan zal ik voor het slapengaan mijn dag nog eens overzien en zoeken naar de goede dingen die er waren.

Als er iets minder goed gebeurt zal ik mijn lippen op mekaar houden en de goede dingen zal ik van de daken schreeuwen. Het is gedaan met me te focussen op minder goede gebeurtenissen. Die zullen er altijd wel zijn, ze gaan voorbij en worden opgelost. Ik zal er anderen niet meer mee opzadelen.

Ik ga mensen overstelpen met goe nieuws en daardoor zelf als mens gaan groeien.

Je ziet hoe een klein vraagje tot nadenken kan stemmen.

Ik wens iedereen in 2018 veel goe nieuws, de wijsheid om het te zien en de kracht om het langs je lippen te laten vloeien.

bottom of page