top of page

De Beweging springt in!


De digitale evolutie zou ervoor zorgen dat alles sneller en efficiënter kan gebeuren. We staan voortdurend in communicatie met elkaar. Terwijl we strijken, kopen we via de smartphone tickets voor het concert van het jaar, skypen we met oma over hoe de baby toch zo fantastisch evolueert en vragen we Deliveroo onze favoriete pizza aan huis te leveren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Maar staan we er voldoende bij stil dat niet iedereen mee is? Dat niet iedereen mee kan? De Beweging van Mensen met een Laag Inkomen en Kinderen heeft het gevoel van niet. Voor velen onder ons voelt dit aan als een nieuwe vorm van uitsluiting.

De digitale wereld is niet meer weg te denken en daarom is het essentieel dat niemand uit de boot valt. Hij komt terug in onze huiskamer, bedrijven, ziekenhuizen, scholen, banken,...Wie heeft nog ne stylo nodig als je je documenten via een token kan ondertekenen? Wel, ze zijn met velen.

Mensen maken zich zorgen. Wat als

  • ik binnenkort mijn belastingbrief enkel nog online kan invullen?

  • ik mijn doktersafspraak enkel nog online kan vastleggen?

  • ik de klasfoto van mijn kinderen enkel nog online kan zien?

  • ik online een VDAB-profiel moet aanmaken?

Ben je ook verontwaardigd over deze nieuwe vorm van uitsluiting? Dan hebben we iets leuks voor jullie in petto! Meer informatie volgt!

bottom of page