top of page

OPINIE: Administratief doolhof doet mensen wankelen

“Diploma op zak, verstand in ’t gat” is een uitspraak die ik heel lang geleden hoorde en waar ik het nog steeds mee eens ben. Jammer genoeg. Bij veel instellingen komen er weinig menselijke gevoelens aan te pas, is er een gebrek aan inlevingsvermogen van ambtenaren en personeel. Je bent een nummer voor hen.

Mislukte intellectuelen noem ik hen, want alleen maar omdat ze een diploma hebben, durven ze zich denigrerend gedragen. Ze stellen soms wel dingen voor en ondernemen soms wel acties, maar meestal acties en voorstellen waar ik niet mee geholpen ben. Het schoentje dat zij aanbieden, past niet aan mijn voet.

Met twee voeten op de grond blijven is dan heel belangrijk. Want het gevoel dat je er alleen voor staat ondanks de vele instituten, het gevoel dat je de benen vanonder je lijf moet lopen, van het kastje naar de muur en weer terug wordt gestuurd, om uiteindelijk niet tot resultaten te komen omdat zij hun taken niet naar behoren kunnen uitvoeren… Dat gevoel doet je soms wankelen.

Ik heb er geen boodschap aan telkens te horen te moeten krijgen dat er een personeelstekort is, dat het vakantieperiode is, dat er momenteel veel ziek zijn,... Dan vraag je je af wat het belang is van een diploma. Zij hebben er één of zelfs meerdere, maar door hun werking of hun beleid kom ik er niet verder mee. Gezond verstand is belangrijker en menselijker.

Tags:

bottom of page