top of page

Uitnodiging inspringtheather onderwijs op 11 en 27 februari

Bij deze nodigen wij u graag uit voor ons inspringtheater dat de relatie tussen armoede en onderwijs uitspit. Het is onze bedoeling dat dit interactief theater nieuwe inzichten brengt in de uitsluitingsmechanismen gekoppeld aan armoede in het onderwijs en handelingsalternatieven stimuleert. Dit project is een samenwerking tussen de Beweging van Mensen met een Laag Inkomen en Kinderen (BMLIK), laatstejaarsstudenten sociaal werk van de Arteveldehogeschool en docent en theatermaker Lucas Vandenbussche.

We spelen de voorstelling op dinsdag 11/02 en donderdag 27/02. We kunnen kinderopvang voorzien. Die is net als de voorstelling volledig gratis. Deuren open vanaf: 18u Voorstelling: 18u30 - 20u30 Vrijblijvende nabespreking: 20u30 - 21u Locatie: Arteveldehogeschool campus Sint-Annaplein, Gent Inschrijven kan via deze link: http://bit.ly/inspringtheater Contact: info@bmlik.be Elke verschillende invalshoek uit het publiek biedt een meerwaarde, iedereen is welkom!

Aarzel niet om ons te contacteren als u vragen hebt of meer informatie wil.

Nieuwsgierig? Dan kan u de volgende achtergrondinformatie over de methodiek, de acteurs en het thema doornemen.

Inspringtheater: Wat is het en wat verwachten we van het publiek?

Inspringtheater is een interactieve werkvorm die het publiek uitnodigt om in de rol van de acteur te kruipen. Hiervoor is geen ervaring of achtergrondkennis nodig. Het theaterstuk bestaat uit korte scènes die een aspect van armoede binnen het onderwijs belichten. We spelen de scènes telkens een tweede keer, waarbij toeschouwers kunnen inspringen en de plek innemen van een acteur op scène. De bedoeling van het inspringen is om de situatie positiever te laten evolueren. Zie het ruim: soms zegt één woord of gebaar meer dan genoeg. Er volgt een kort gesprek waarbij we op een levendige, vaak beklijvende wijze over die interventie reflecteren. Kortom: inspringtheater zet aan tot anders denken en doen. Iedereen is vrij om in te springen, maar kan ook zonder op het toneel te gaan iets meenemen van wat er daar gebeurde. Er is de kans om deel te nemen aan een nabespreking na de voorstelling, om te bekijken hoe er gevolg gegeven kan worden aan wat er is komen bovendrijven uit het stuk.

Over ons: Wij zijn een samenwerking tussen de Beweging van Mensen met een Laag Inkomen en Kinderen (BMLIK), laatstejaarsstudenten sociaal werk van de Arteveldehogeschool, die dit theater als bachelorproject hebben, en docent en theatermaker Lucas Vandenbussche. Ervaring met theater hebben we niet noodzakelijk gemeen, maar de goesting om te spelen en betrokkenheid bij het thema wel! De samenwerking stopt hier echter niet, want het is kenmerkend aan inspringtheater dat het publiek mee de hoofdrol speelt.

bottom of page